Міжнародна група вчених провела огляд понад 70 наукових досліджень і виявила, що немає безпечної кількості споживання обробленого м’яса. Вони дійшли висновку, що навіть невелике щоденне споживання обробленого м’яса збільшує ризик розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Дослідники також вивчали вплив споживання солодких газованих напоїв і трансжирів на здоров’я. Виявилося, що оброблене м’ясо має найгірші наслідки. Навіть один хот-дог на день може підвищити ризик діабету та раку. Дослідження показало, що обмеження ультраоброблених продуктів у раціоні може бути корисним для здоров’я. Результати дослідження були опубліковані в журналі Nature Medicine і можуть бути важливими для розробки дієтичних рекомендацій та охорони громадського здоров’я.
Категорії
Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження
